top of page
ic_kailogo_1.png

NORDEN MÖTER JAPAN I SKÄRGÅRDENS HUVUDSTAD

Ordet Kai, har flera betydelser på japanska. Glädje och välbefinnande är två av dem. Njutning är ytterligare en betydelse som gör Kai till ett så passande namn för vår kvarterskrog invid havet på Björkholmen i Karlskrona. Dessa begrepp leder oss i mat- och upplevelseresan vi utforskar tillsammans.

Vårt mål är att ge dig en helhetsupplevelse från första steget in till det som serveras på tallrik. 

På Kai skapar vi smaker med hela Asien som inspirationskälla, främst då Japan. Där i Tokyo tog Robert Carlsson, en av grundarna till Kai, som 23-åring jobb för att lära och utvecklas. Idag tjugo år senare är inspirationen från Asien hela tiden närvarande när Robert och hans gäng utvecklar ett nordiskt japanskt kök med främst Skandinaviska råvaror av högsta klass. Hos oss kommer du således, även om tillagningsmetoderna inte är de vi är mest vana vid, att känna igen de flesta av råvarorna på tallriken.

Vårt absoluta fokus är hållbarhet så du kan vara säker på att du aldrig hittar något rödlistat på vår meny. Med detta sagt vill vi bara avslutningsvis varmt välkomna dig att dela vår Kai experience!

Robert.jpg
bottom of page